Întrebări şi răspunsuri

Opţiuni

Adaugă

Întrebări asemănătoare

 • Ai putea detalia putin ?

  De
  3 ani în urmă
  0 1
 • Cel mai sugestiv răspuns:

  In Ezechiel cap 18, Biblia raspunde aceste intrebari, pentru a intelege raspunsul e binea se citi intreg capitolul: " Dacă cel neprihănit se abate de la neprihănirea lui şi săvârşeşte nelegiuirea, şi moare pentru aceasta, moare din pricina nelegiuirii pe care a săvârşit-o."

  daniela De daniela
  3 ani în urmă
  2 3
 • In mod general , raspunsul e cel dat de Daniela, mai sus. As vrea insa sa mai completez cu urmatorul aspect : un copil al lui Dumnezeu trebuie sa creasca in ascultare si credinciosie .


  Un copil adevarat al lui Dumnezeu, care are Duhul Sfant , pacatuieste  , dar fara voie , atunci, da, va avea salvarea de la Dumnezeu. Ca ex. il vedem pe David , " un om dupa inima Lui "...


  Ca si contr-exemplu il aveam pe Saul , care este lepadat.


   


  Care este diferenta dintre cei doi ?


  Un " copil al lui Dumnezeu " , care doar se considera copil al lui Dumnezeu, fara faptele ascultarii si implinirii Domnului Isus Hristos, fara Duhul Sfant ( una din lucrarile Duhului Sfant e ca produce ascultarea de Tatal ), va fi pierdut, harul nu spala nimic.


  Harul este un dar spiritual, un ajutor dat de catre Domnul in slabiciunile, in minusurile noastre, un bonus la salar , daca vreti...


   


  Sangele este cel care spala si daca o data a spalat, nu mai poate acelasi pacat sa-l spele de doua ori, inseamna ca Il rastignim pe Domnul slavei "again and again"....


   


  Va dau un ex. simplu, lumesc :


  Sunt fumatoare si in pragul casniciei , sotul ( Isus Hristos ) spune : " nu ma pot casatori cu tine daca mai fumezi ( pacatuiesti ) ".


   


  De dragul lui, ma las de fumat ( nu mai pacatuiesc ). Dar, dupa un timp, ma apuca dorul dupa tigari ( pacate). M-am casatorit din dragoste sau nu ?


   


  Nu, daca L-as iubi CU ADEVARAT pe Mire , nu m-as mai gandi la fumat ( a pacatui ).


   


  Repet, ceea ce se face fara voie , din slabiciune pamanteasca, trupul e mai tare ca duhul intr-un moment, Domnul e credincios si iarta , repet a se vedea David, care face numai traznai, dar nu face de doua ori acelasi lucru.


   


  Sper ca se intelege ce am spus mai sus, daca nu, astept intrebari.


   

  De
  3 ani în urmă
  1 2
 • dupa parerea mea,David cand a pacatuit a pacatuit cu voia,iar Saul...Duhul Lui Dumnezeu a fost peste el...a si proorocit 1Samuel 10:10.

  Potop Lidia De Potop Lidia
  3 ani în urmă
  0 0
 • Daca David pacatuia cu voia, Domnul il lepada ca si pe Saul . Saul a avut Duhul lui Dumnezeu , dar a facut ce a crezut el ca e bine si nu a ascultat , Domnul l-a lepadat si a fost muncit de un duh rau, care venea de la Dumnezeu (1 Sam.16:14; 1 Sam.18:10) .


   


  David ( in ebr. insemna " iubit ", deci copilul preaiubit al lui Dumnezeu) , e ca si baiatul meu, nu se pune problema ca nu ma iubeste ca mama si nici nu face intentionat prostioare, ci pur si simplu , in mintea lui de copil, lucrurile nu-i par atat de grave si de aceea le face.


   


  Intre baiatul meu ( un crestin ) si un baiat de pe strada ( care nu-L cunoaste pe Dumnezeu ) nici nu se pune problema iubirii. Baiatul meu, chiar dac greseste , o face din nestiinta, il iert, desi nu-mi plac greselile lui, pe cand cel de pe strada o poate face intentionat, pentru ca nu-i pasa de mine...

  De
  3 ani în urmă
  2 2
 • eu nu sunt de aceeasi parere...cand David a cazut in pacatul curviei....eu cred ca era contient de ceea ce facea,a fost voia lui de a face...nu a altuia,dar faptul ca nu a fost lepadat ca si Saul,parerea mea este ca a avut o inima smerita,fara viclesug,in schimb Saul cand si-a cerut iertare de la D-zeu...in inima lui a fost viclesug...mandrie...el nu voia sa-si piarda imparatia....In Ps 19:12 pot zice ca sunt pacate fara voia...

  Potop Lidia De Potop Lidia
  3 ani în urmă
  0 0
 • sunt deacord cu raspunsul Danielei,ca si ex. ii avem pe Anania si Safira, dar totus biblia ne zice ca numarul zilelor noastre ne sunt numarate...

  Potop Lidia De Potop Lidia
  3 ani în urmă
  0 0
 • Ce vrei sa spui prin: nu mai are harul? Crezi ca harul e limitat la un crestin? Un crestin doar prin har traieste...


  Apoi Daniela... nu cred ca versetul pe care l-ai dat e bun pentru intrebarea care a fost pusa... Acolo spune caci daca cel neprihanit pacatuieste, moare din aceasta cauza... dar as vrea sa intreb la ce moarte se refera acolo? La cea fizica?


  Si apoi nu stiu de ce luam ca referinta un text care nu vorbeste bisericii... ci poporului Evreu...


  Revenind la har... Un crestin este neprihanit (indreptatit) prin har!... Harul nu este un dar... Harul a venit aducand cu sine un dar, darul fiind simbolizat prin jertfa lui Isus Hristos... Si noi prin jertfa lui Isus, prin sangele Sau, suntem socotiti neprihaniti (indreptatiti)... si astfel suntem mantuiti (salvati) prin El (prin viata Lui)... primind ca dar viata vesnica in El si prin El...


  Apoi... Niky... Nu stiu cum ai dat exemplul acela cu copiii... nu e bun deloc... Ce vrei sa spui ca D-zeu iubeste mai mult pe cineva fata de altul? (D-zeu nu este partinitor, selectiv - Iacov 3:17; Matei 5:46-48; asa e?) Continui analogia spunand caci copilul tau face ce face din nestiinta si fara intentie, iar cel de afara face cu intentie!?!?! Ni se spune caci D-zeu nu tine seama de vremurile de nestiinta... a cui nestiinta?... nestinta la cei salvati sau la cei nemantuiti?


  Ce vrei sa spui caci pacatuim fara voie? Adica nu avem liberul albitru de a alege ce sa facem... pacatuim sau nu! Noi alegem asta nu? Sau alege altcineva in locul nostru?


  David cu voia a pacatuit, o crima si un adulter premeditat... De Saul ai putea dimpotriva spune caci nu a premeditat asupra pacatului care l-a comis... a fost vorba de influenta multimii si nu poti spune caci avea experienta in domeniu, Saul...


  Apoi... Isus, cand a venit sa faca acel mare sacrificiu, sa se jertfeasca in locul nostru, a murit pt toate pacatele noastre... Da la natere pana la moarte... toate... altcumva nu ai avea cum sa stai inaintea Tatalui... Inaintea Tatalui niciodata nu vei merge pe baza sfinteniei tale, pe baza propriei tale neprihaniri, ci doar pe baza jertfei, sangelui lui Isus Hristos... care ne curata de pacate... Voia Tatalui cu privire la noi a fost si este sfintirea noastra odata pentru totdeauna (Evrei 10:9,10) prin trupul lui Isus... Orice pacat necesita o jertfa... ori daca eu pacatuiesc ma duc la Isus si ii spun sa moara din nou pentu mine?... are vreun sens ceea ce fac, vreo logica?... Pacatele ce la face un om dupa ce este nascut din nou au fost iertate si spalate prin aceasi jertfa si sange... de acum 2000 de ani... nu prin alt mod... si acest sange se identifica cu darul harului lui D-zeu...


  Deci un crestin care pacatuieste o face voit... Acum faptul ca e prea slab sa se opuna, si asta e tot vina lui caci si-a permis sa slabeasca in putere si credinta... Si unui copil de-a lui D-zeu nu cred ca D-zeu ii permite sa-si piarda vesnicia din cauza unui pacat... mai bine il ia acasa... oricum e un pic dificiil raspunsul la intrebare... si pentru aprofundare am nevoie de timp mai mult...


  Dar de ce trebuie sa tinem cont in primul rand este caci siguranta noastra sta in lucrarea perfecta a lui Isus Hristos care este asupra noastra mereu (in toata viata noastra) ori de cate ori ne aflam si mergem inaintea Tatalui... fara acea lucrare asezata peste noi, nu am putea intra in Sfanta Sintelor inaintea Tatalui... El se uita doar la ce ne-a dat...


  Un adevarat credincios cand stie caci toate pacatele i-au fost iertate si cele care o sa le mai comita, va fi impins de dragostea aceasta mare si de harul acesta nemeritat aratat fata de el ca sa nu mai pacatuiasca, ci sa duca o viata si mai sfanta...


  Sti ce se intampla cand un crestin pacatuieste? D-zeu continua sa-l iubeasca! D-zeu continua sa-l vindece! D-zeu continua sa vina dupa el! (Trestia frântă n-o va zdrobi, şi mucul care mai arde încă nu-l va stinge.Isaia 42:3)


  Sa va intreb ceva: De cate ori va-ti distrus viata si Isus a venit sa v-o repare? (asta te constrange sa vrei sa fi mai sfant)


  Lord bless you all! :)

  Alexandru De Alexandru
  3 ani în urmă
  0 0
 • Pace si bucurie in Isus Hristos Domnul !


  "si acest sange se identifica cu darul harului lui D-zeu..."


  Am o intrebare : daca eu merg la cineva in vizita si-i dau un cadou, ma dau pe mine cu totul sau doar cadoul ?


  Harul este cadoul, este mantuirea , data in mod gratuit de Dumnezeu Tatal . (Efes. 2:8)


  Dupa ce am fost salvata, prin har, spalata prin sangele Mielului , nu mai pot trai cum am trait pana atunci, pentru ca Domnul a murit pentru pacatele mele.


  Deci, cand Pavel spune ca nu mai traiesc eu , inseamna ca eu sunt moarta fata de lume, ma infranez trupeste , iar Hristos traieste in mine, El ma va calauzi pana la statura plinatatii Lui, in ascultarrea deplina fata de Tatal, pentru ca NUMAI EL a putut IMPLINI cuvantul.


  Degeaba ascultam si nu implinim. Degeaba credem ca putem trai cum vrem, Domnul ne va ridica din nou si din nou...Degeaba .


  Cartea Levitic este Codul Sfinteniei, in care Domnul Dumnezeu spune :" Sfintiti-va ", nu spune " Pocaiti-va  si stati pocaiti 50 de ani ", spune pocaiti-va si lasati-va de pacat, fiti sfinti, ca Tatal vostru.


  Acum , cat mai este fire pamanteasca, duhul omului, diferit de Duhul lui Dumnezeu ( acela nu se manie, se corecteaza cand e mustrat, vrea sa creasca in intelecpine , se smereste ), pe cand duhul omului se ingamfa, se mandreste, crede ca stie tot si e toba de Cuvant....cat mai e fire pamnateasca pacatuim, pana vom fi curatati pe deplin.


  Duhul Sfant este o apa ( Ioan 7:38), care este turnata peste noi, pana suntem curatati de tot pamantul ( firea pamanteasca ).


  Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa nu urmam decat invatatura sfanta si datatoare de viata vesnica, pentru ca invataturile omenesti pogoara in groapa!

  De
  3 ani în urmă
  0 0
 • Draga Niky nu mai rastalmaci cuvintele mele...:)


  Incepem cu harul... Cartea Romani... o carte exceptionala...


  Romani 5:15 (Dar cu darul fără plată nu este ca şi cu greşeala; căci, dacă prin greşeala unuia singur, cei mulţi au fost loviţi cu moartea, apoi cu mult mai mult harul lui Dumnezeu şi darul pe care ni l-a făcut harul acesta într-un singur Om, adică în Isus Hristos, s-au dat din belşug celor mulţi.)


  Romani 5:17 (Dacă deci prin greşeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, în toată plinătatea, harul SI darul neprihănirii, vor domni în viaţă prin acel Unul singur, care este Isus Hristos!)


  Romani 5:9 (Deci cu atât mai mult acum, când suntem socotiţi neprihăniţi, prin sângele Lui, vom fi mântuiţi prin El de mânia lui Dumnezeu.)


  Romani 5:10 (...vom fi mântuiţi prin viaţa Lui.)


  Romani 6:23 (Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.)


  Romani 5:21 (pentru ca, după cum păcatul a stăpânit dând moartea, tot aşa şi harul să stăpânească dând neprihănirea, ca să dea viaţa veşnică, prin Isus Hristos, Domnul nostru.)


  Acum tinand cont de versetele de mai sus... Eu spuneam: Harul a venit (de la Tatal) impreuna cu un dar (darul neprihanirii = darul indreptatirii, justificarii), darul fiind simbolizat prin jertfa lui Isus, noi prin sangele Sau suntem socotiti neprihaniti (indreptatiti, justificati) si in acest fel, mod suntem mantuiti (salvati) de El (prin viata Lui) si in acest fel primim si viata vesnica in Isus Hristos doar prin El...


  Tot ce am scris mai sus este din versetele acelea... asa ca nu inteleg de ce nu le-ai acceptat prima data, nu le stiai?


  In Efeseni 2:8 (Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu) ni se spune caci prin har am fost mantuiti, nu ca harul ne-a mantuit, ci harul a fost calea prin care am fost mantuiti... harul a fost usa prin care Tatal l-a trimis pe Isus la noi... usa prin care a putut fi realizata primirea acestui dar al neprihanirii...


  Nu stiu daca inteleg prea bine intrebarea ta... noramal ca ii dau cadoul si nu pe mine... dar conteaza ce semnifica cadoul si ce e cadoul, ce simbolizeaza primirea lui pentru persoana caruia ii i-l daruiesc...


  Apoi... Eu nu am spus ca putem trai cum vrem! Eu ti-am spus o realitate exterioara noua si anume modul in care procedeaza D-zeu cu noi in momentul in care pacatuim INDIFERENT daca unii aleg sa nu fie recunoscatori pt dragostea si altii aleg sa fie. Dragsotea Lui nu e conditionata, El iubeste liber. El nu te iubeste pentru ca faci sau nu ceva, tot ce faci sau nu faci nu are puterea de a te ridica in ochii Tatalui... Noi trebuie sa ne pocaim deopotriva si de faptele rele si de cele bune... El te iubeste din cazuza a ceea ce a pus in tine ce a investit in tine... Esti privita doar prin Isus Hristos de catre Tata... In crestinism totul este despre El si nu despre om... Doar noi oamenii iubim avand asteptari de la persoana iubita... El ne iubeste nu pentru ca avem valoare care sa-L determine sa ne iubeasca, ci faptul ca ne iubeste este ceea ce ne da valoare... Adica nu suntem iubiti pt ca avem valoare, ci avem valoare pentru ca suntem iubiti!!! Daca o oaie din 100 se pierde si se rataceste de turma o face cu voia, nu o imping celelalte afara din turma sau nu o forta din afara vine si o trage din turma lasand-o ca apoi sa se rataceasca... Ea, oaia, voit se departeaza de turma pt ca nu traieste cum trebuie si astfel ajunge sa ramana in urma si in cele din urma sa paraseasca turma Dar Isus le lasa pe cele 99 si merge dupa EA! Nu se lasa pana nu o gaseste o ia si o aduce n apoi in turma! Poate fi raspunsul la intrebarea principala mai clar decat atat?


  Si ceea ce nu cred ca ai inteles este exact ce am scris mai sus! Aceasta atitudine a Tatalui si a Fiului fata de noi creeeaza adevarata vointa de a nu mai pacatui, de sfintenie... harul acesta manifestat prin dragostea Lui ne face sa dorim mai mult sa ne sfintim, nu ne face sa pacatuim mai mult... daca cineva in urma dragostei lui Hristos va continua in pacat MEREU inseamna ca nu e un crestin adevarat...


  Cred ca parerea conceptia mea despre cum si ce este un adevarat crestin a fost discutata la alte intrebari... asa ca nu mai lungesc lucrurile aici... si spun doar sa nu fiu acuzat pt ceva ce nu am spus si sa-mi fie atribuite anumite teorii si invataturi omenesti... Multumesc...:)


  And Lord bless you!


  (nu se va intampla ca un copil a lui D-zeu sa nu mai aiba sansa sa isi refaca relatia cu Isus inainte de moarte... aceasta sansa ii va fi data mereu... faptul ca dimineata pacatuiesc si apoi pe strada ma  loveste o masina si mor, si mor neimpacat cu El nu exista... este doar un construct realizat de mintea noastra in ideea ca ce ar fi daca... e doar o idee asupra caruia mintea nostra mediteaza facand speculatii fara o baza scripturala... repet mantuirea nu e prin fapte, acestea sunt doar o reflectie a ei)

  Alexandru De Alexandru
  3 ani în urmă
  1 0
 • am citit ce ati scris mai sus si sincer sa fiu sunt si nu prea de acord cu toti ce-i care au scris un raspuns. In primul rind David a pacatuit cu voie nu fara de voie .... a privit la Bat-Seba si a dorit-o in inima lui cu voie ... a poruncit sa-i fie adusa in camera lui cu voia lui ...la fel a poruncit ca sotul ei sa fie pus in lupta in asa masura incit sa fie ucis de dusmani ....deci a facut totul cu voie nu fara de voie ( mai cititi Biblia inainte de a da un raspuns ) dar asa cum zicea cineva mai sus, David stia cum sa se pocaiasca si sa se intoarca la D-zeu. Cit ne priveste pe noi in zilele acestea; haideti sa nu ne mai ascundem dupa " deget" cu asa zisele vorbe : noi nu treb sa pacatuim ( E ADEVARAT CA NU TREBUIE SA MAI PACATUIM ) problema este insa ca tot pacatuim pt ca suntem plini de saminta rea ... un pamint oricit l-ai lucra de bine tot va produce si buruieni pe linga recolta ... un om oricit de sfint ar fi tot va mai pacatui chiar cu voie .... cine zice ca nu e adevarat e un mincinos si ca urmare e un pacatos asa cum zice si Biblia ..... Deci ... ar trebui mai bine sa recunoastem starea noastra in fata lui D-zeu si sa stim cum sa ne intoarcem la EL .A critica pe cineva ca e un pacatos ( macar ca e crestin ) inseamna a ne critica pe noi insine pt ca la rindul nostru si noi suntem la fel ... si din ciet stiu nu ne prea place ca sa fim criticati si numiti pacatosi nu-i asa ? deci sa punem punct criticii si sa incercam sa trecem peste slabiciunile vecinului nostru pt ca la timpul potrivit si el la rindul lui sa treaca peste slabiciunile noastre ...corect? .... Domnul sa ne dea intelepciunea Lui si priceperea Lui de a intelege lucrurile asa cum cere EL si nu cum vrem noi ...AMIN? pace voua

  paul olar De paul olar
  3 ani în urmă
  1 0
 • http://www.youtube.com/watch?v=9W2fuFWUIL0&feature=relmfu


  Uitati-va de la minutul 40...

  Alexandru De Alexandru
  3 ani în urmă
  0 0
 • Paul...


  Care e raspunsul tau la intrebare pana la urma? :)

  Alexandru De Alexandru
  3 ani în urmă
  0 0
 • In primul rand, pace sa fie ! sa construim , nu sa daramam !


   


  In al doilea rand, unde trebuia sa fie David ? Pe campul de lupta . Si daca a ramas acasa, ce trebuia sa faca ? sa stea in rugaciune , nu sa se uite pe acoperisuri dupa femeile altora. Nu a planuit asta, desigur, s-a intamplat.


   


  Ananaia si Safira, scria cineva pe-aici. Ce si-au pierdut Anania si Safira ? SUFLETUL !.


  Ce-Si da Domnul Isus pe cruce ? Stafan ? DUHUL.


  Ce este un om fara Duhul lui Dumnezeu ? este ca un dobitoc ( Ps. 73:22)  si animalul este trup si suflet, dar in ebraica Adam inseamna om ( trup, suflet si duh ). Deci, omul care moare fara Hristos moare ca un animal.


   


  cand am facut comparatia cu copiii, voiam sa subliniez ca cei din Dumnezeu , Il iubesc pe Tatal, vor sa asculte si chiar daca nu reusesc intotdeauna , El este bun , drept si iertator si nu pedepseste dupa faradelegile noastre cand este un ispasitor.


  pe cand, cei de afara, pe care , da, Tatal ii iubeste, dar ei nu raspund la dragostea Lui, da, le poarta si lor de grija, dar lor nu le pasa si traiesc cum vor, Tatal nu Ii obliga sa Il iubeasca si prin alegerea lor, pot culege moartea.


   


  eu asta voiam sa subliniez , cum spunea Paul, noi pacatuim, desi n-ar trebui si n-avem dreptul. ar trebui sa fim ca mortii si mortii nu fac pacate, dar pacatuiesc si vb in dreptul meu .


  de multe ori simt ca nu mai pot si cand simt ca ma zdrobeste crucea , parca primesc si mai multi cai putere.


   


  sotul meu a decedat in urma cu trei luni de cancer. n-a fost suficient, m-am trezit cu inca 20 de probleme. ma uit la Iov, Iov inseamna " persecutat" de satana si ma linisteste gandul ca, copiilor lui Dumnezeu nu le este bine in lumea asta si atat cat satan nu ne iubeste, vom avea necazuri.


   


  credinta e o scara pe care urci sangerand , in genunchi smerindu-te si lovit de toti cei din jurul tau, dar fruntea sus , intariti-va si imbarbatati-va cum ii spunea Domnul lui Iosua, ca nu ne va lasa si nu ne va parasi, sa aveti mereu nadejdea asta !


   


   

  De
  3 ani în urmă
  0 0
 • in Biblie sunt exemple de oameni care nu au mai avut aceasta sansa.Nu degeaba ne indeamna Pavel la veghere,pt ca cel rau cauta sa insele chiar si pe alesii Lui D-zeu.Mantuirea nu e prin fapte...dar fara fapte credinta e zadarnica.Atunci cand gresim,Duhul Lui D-zeu lucreaza la constiinta noastra si ne da sansa sa ne pocaim si sa ne rezolvam problema inaintea Lui si inaintea celui care i-am gresit ,atunci...dar daca noi amanam sau o respingem...poate sa fie un prea tarziu.NU stim care va fii ultima bataie a inimii,numarul zilelor noastre e scris in cer,mai mult nu vom putea traii, s-au poate va venii D-l isus,pt ca noi nu stim ceasul cand va venii,trebuie sa nu fim ca acele fecioare neintelepte care datorita nevegherii au adormit si a fost un prea tarziu pt ele. vreau sa dau un ex. in biblie spune sa nu apuna soarele peste mania voastra...daca eu sunt certata cu cineva si nu vreau sa ma impac atunci cand contiinta i-mi zice,,,de unde voi stii eu ca voi mai avea o sansa mai tarziu? daca nu ascult de Duhul Lui D-zeu atunci...mai tarziu poate sa fie si un prea tarziu si sa regret o vesnicie!

  Potop Lidia De Potop Lidia
  3 ani în urmă
  0 0
 • Lidia.. toti au avut sansa sa se intoaraca doar c anu au ales-o ei... eu asta am spus... cand constiinta te mustra la fel tu si eu avem o sansa... cand ziceam sansa ma refeream la orice tip de sansa...:) Din momentul in care ai comis pacatul poti sa te caiesti de el, exact din secunda urmatoare... din acea secunda toate minutele in care nu faci nimica in privinta remedierii relatiei cu Isus sunt sanse irosite... Da-mi te rog un exemplu de om din Biblie care nu a amai avut aceasta sansa de a se intoarece... eu sunt obosit acum asi nu-mi vine niciunul in minte...:D


  Si din cate stiu eu toate fecioarele au adormit, nu doar cele neintelepte...

  Alexandru De Alexandru
  3 ani în urmă
  0 0
 • Cred ca este necesar sa ne gandim un pic la ce anume inseamna harul lui Dumnezeu.... este o expresie des folosita, incat ne-am obisnuit cu ea, si parca pierdem din vedere sensul initial al acestei expresii. Daca ne uitam in Dex, prin har se intelege "garatia divina acordata de Dumnezeu omului" Ce inseama gratie divina? gratie inseamna:  "Bunăvoință, preferință, favoare de care se bucură cineva...Ajutor, milă, îndurare (divină); iertare (de o pedeapsă)"


  Intrebarea de mai sus spunea: "Ce se intampla daca un copil...... al Lui Dumnezeu inainte de a muri pacatuieste si nu mai are harul de a-si rezolva problema pacatului inaintea Lui D-zeu?"  si de aici apare cumva confuza legata de aceasta intebare, deoarece harul luii Dumnezeu a fost dat prin jertfa Domnului Isus Hristos acest lucru il aflam prin vestea buna a Evangheliei: " Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie,..." Tit 2:11,12  Harul, mila sau indurarea lui Dumnezeu nu numai ca exista undeva, ci afost aratata prin persoana Domnului Isus, iar noi stim ca El acum se afla Tatal si Mijloceste inaintea LUi pentru cei ce sunt a lui: "Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel NeprihănitŞi prin aceasta ştim că Îl cunoaştem, dacă păzim poruncile Lui. Cine zice: „Îl cunosc”, şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el. Dar cine păzeşte Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârşită; prin aceasta ştim că suntem în El. Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus....1 Ioan 2 Dupa cum vedem din aceste versete harul exista atata timp cat Hristos este la Tatal si mijloceste pentru noi, astfel nu putem spune ca cineva nu a avut harul sa se intoarca la Dumnezeu, deoarece prin Jertfa lui Hristos care este darul lui Dumnezeu inca se mai primeste si astazi iertarea de pacate. Harul lui Dumnezeu nu este nici timpul nici sansa de a auzii, ci este mila sau indurarea sa manifestata fata de toti oamenii care invata sa traim conform cu principiile harului. Nu poti spune ca ai parte de mila lui Dumnezeuin viata ta si tu sa traiesti dupa bunul plac. Din Sfintele Scripturi vedem ca Dumnezeu nu aduce la judcata nici un om inainte de ai fi oferit posibilitatea de a asculta macar odata vocea Lui, fie prin Cuvantul scris, fie prin vocea creatiei care marturiseste despre mila sa. Elihu i spunea lui Iov astfel: " Îmi voi lua temeiurile de dreptate şi voi dovedi dreptatea Ziditorului meu.Dumnezeu este puternic, dar nu leapădă pe nimeni; şi este puternic prin tăria priceperii Lui.El nu lasă pe cel rău să trăiască şi face dreptate celui nenorocit. Nu-Şi întoarce ochii de asupra celor fără prihană şi-i pune pe scaunul de domnie cu împăraţii, îi aşază pentru totdeauna ca să domnească. Se întâmplă să cadă în lanţuri şi să fie prinşi în legăturile nenorocirii?Le pune înainte faptele lor, fărădelegile lor, mândria lor.


  • Îi înştiinţează ca să se îndrepte, îi îndeamnă să se întoarcă de la nelegiuire.  • Dacă ascultă şi se supun, îşi sfârşesc zilele în fericire şi anii în bucurie.   Dacă n-ascultă, pier ucişi de sabie, mor în orbirea lor.


  • Nelegiuiţii se mânie, nu strigă către Dumnezeu când îi înlănţuie;....
  Oameni din vechime cunosteau acest principiu si anume ca atunci cand un copilal lu Dumnezeu paraseste calea lui Dumnezeu, El nu renunta imediat la El8 nu leapada) datorita dreptatii lui, ci il instiinteaza sa se indrepte, il indeama sa se intoaca de la neleguire- aceasta este lucrarea Milei lui Dumnezeu si in functie de raspunsul omului la certarea lui Dumnezeu acesta va fi pierdut sau salvat. Haru lui Dmnezeu fata de copii sai in toate veacurile s-a manifestat in acest fel de la inceput pana la sfarsit: Dumnezeu cand omul se departeaza face ot posibilul a acest om sa fie recuperat in Harul sau, insa El tine cont de rasunsul omului. Daca ne uitam in viata imaratilor lui Israel, vom vedea cum a lucrat harul lui Dumnezeu cu ei: Saul paraseste calea lui Dumnezeu, insa El nu i-a intrerupt firul vieii imediat, ci i-a lasat aproape 25 de ani timp ca sa raspunda pedepsei lui Dumnezeu, daca el s-ar fi intors ar fi pierdut doar imparatia nu si mantuirea. Tot astfel David a pacatuit insa a trecut ceva tmp pana ce Natan proorocu a venit sa il mustre, el a primit mustrarea si astfel a capatat iertarea Alt exemplu este Impaatl Asa, care in tineretea sa era dedicat lui Dumnezeu, la un moment dat a parasit pe Dumnezeu, iar Dumnezeu i mustra prin Boala: În al treizeci şi nouălea an al domniei sale, Asa s-a îmbolnăvit de picioare aşa încât avea mari dureri; chiar în timpul bolii lui, n-a căutat pe Domnul, ci a întrebat pe doctori. 2Cronici 16.12 In N.T  vedem functionand acelasi principiu: Din pricina aceasta sunt între voi mulţi neputincioşi şi bolnavi, şi nu puţini dorm.

  • Dacă ne-am judeca singuri, n-am fi judecaţi.

  • Dar, când suntem judecaţi, suntem pedepsiţi de Domnul, ca să nu fim osândiţi odată cu lumea. In Iov se spune Dumnezeu cand omul paraseste calea este nu este lepadat, este judecat, mustrat indemnat, aici vedem acelasi principiu: crestinul care nu se curateste sngur prin implinirea Cuvantului, nu este imediat lepadat ci este Judecat prin suferinta, pedepsit pentru a fi evitata osandirea sa imreuna cu lumea. Harul lui Dumnezeu nu leapada- renunta la copilul sau care a pacatit ci il a judeca aici pe pamant prin diverse metode, pana cand omul isi va da raspunsul la certarea lui Dumnezeu, Dumnezeu e drept spne Biblia, El nu condamna inante de ai oferii omului posibilitatea sa se intoarca la El.  Daca raspunsul omului este ca celdat de Saul, atunci daca omu moare, este condamnat datorta pacaului lui, asa cum afirma si Ezechiel:

  " Dacă cel neprihănit se abate de la neprihănirea lui şi săvârşeşte nelegiuirea,şi moare pentru aceasta, moare din pricina nelegiuirii pe care a săvârşit-o."   

  daniela De daniela
  3 ani în urmă
  0 2
 • i-mi cer scuze pt exprimarea mea gresita...toate cele 10 fecioare au adormit,dar 5 dintre ele au fost nechibzuite si nu si-au luat cu ele si undelemn indeajuns.pt. noi avem de luat o invatatura din aceasta pilda...daca nu avem o umplere a Duhului Sfant si o calauzire a Lui,ni se poate intampla ca acestor fecioare.Nu degeaba ne avertizeaza Cuvantul Lui D-zeu sa fim plini de Duh.Un exempu foarte clar si amintit este Anania si Safira

  Potop Lidia De Potop Lidia
  3 ani în urmă
  0 0
 • Alexandru ai dreptate ... nu am raspuns la intrebarea Lidiei cu ceea ce am scris eu mai sus; sa fiu sincer nici macar nu pot sa dau un raspuns si asta din 2 motive .


  Primul motiv pt ca Lidia nu se face prea bine inteleasa cu intrebarea pe care o pune ...un copil a lui D-zeu daca greseste si moare mai are parte de Har .... aici poate fi o neintelegere legat de timpul care trece pina la moartea acestui " copil" ... e vb de citeva ore sau de citiva ani ?.... Al doilea motiv este ca noi ca oameni nu avem de unde stii ce va face D-zeu in dreptul fieacaruia.... macar ca unii vor zice ca ei stiu deja planul lui D-zeu pt ei .... eu zic ca nu e adevarat sa nu uitam ca El e drept sa aleaga si sa faca ce vrea si ce-i place , asta poate insemna ca un om care se considera crestin tinind toata legea Lui sa fie aruncat afara ( unde e plinsul si scrisnirea dintilor) in timp ce un om care se considera un pacatos sa fie dus in sinul lui Avraam ( folosesc o ilustrare ). Deci? Da El ne indeamna sa alegem calea Lui dar asta nu inseamna ca vom si ajunge la destinatia de noi dorita ( raiul ) , stiu ca vor fi multi aici care vor nega aceasta si vor zice ca nu stiu despre ce vorbesc .... fiecare are drept la opinia lui :).......matei 7 :21-23 este baza la ceea ce am scris mai sus .... poti sa fi plin de Duh Sfint dar e posibil sa ramii pe dinafara, parca vad cum vor sarii unii si vor contrazice ce am scris ... asa cum am scris si mai sus fiecare cu parerea lui .:).....


  Tot ce trebuie noi sa facem este sa ne facem partea noastra din munca pe care ne-a dat-o D-zeu si sa-L lasam pe EL sa-si faca partea Lui , sa nu uitam : suntem parteneri cu D-zeu in lucrarea LUI SI NU IN LUCRAREA NOASTRA !


  Sa intram in polemici unii cu altii suntem foarte buni insa foarte rar se intimpla ca sa fie doi oameni de acord in anumite lucruri .... e ciudat nu vi se pare ?

  paul olar De paul olar
  3 ani în urmă
  2 2
 • eu m-am referit ca si in cazul lui Anania si Safira,au mintit si nu au mai avut timp de pocainta.e vorba de un timp mai scurt.


   

  Potop Lidia De Potop Lidia
  3 ani în urmă
  0 0
 • " Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?”..."Matei 7.... Sunteţi aşa de nechibzuiţi? După ce aţi început prin Duhul, vreţi acum să sfârşiţi prin firea pământească?.... Din paginile Scripturii este evident ca exista posibilitatea ca cineva sa Il cunoasca pe Dumnezeu, ai aibe parte de infierea Duhului si totusi apoi sa sfarseasca prin firea pamanteasca... atat in V.T cat si in N.T ne sunt prezentate cazuri de oameni credinciosi care l-au cunoscut pe Dumnezeu personal si totusi au sfarsit rau: Saul a proorocit alaturi de ceata proorocilor, si a sfarsit prin a se duce sa ceara parerea lui Samuel prin intermediul unei femei care chema mortii- apeleaza la spiritismul pe care el insusi mai inainte il combatuse; Iuda Iscarioteanul a fost ales de Insusi Mantuitorul, a fost invatat si calauzit la fel ca si ceilalti 11 ucenici si totusi el a ales sa devina tradatorul Domnului si Invatatorului Sau. El a mancat la aceeasi masa cu Domnul, a ascultat Cuvintele care puteau sa ii dea viata, inaintea tradarii Domnul i-a oferit sansa sa isi recunoasca starea si gandul ascuns, si totusi el a decis ca este mai bun 30 de arginti decat mantuirea sa.... Una din grijile apostolului Pavel era referitoare la mantuirea lui:

  • Ci mă port aspru cu trupul meu şi-l ţin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat.
  Aşadar, fraţilor, noi nu mai datorăm nimic firii pământeşti, ca să trăim după îndemnurile ei.  Dacă trăiţi după îndemnurile ei, veţi muri; dar dacă, prin Duhul, faceţi să moară faptele trupului, veţi trăi.


  Eu sunt incredintata ca daca un credincios staruieste in ascultare de poruncile Domnului(: sa iubeasca pe Domnul Dumnezeu, sa traiasca in dragoste fata de aproapele si in cunoasterea Cuvantului lui Dumnezeu) cu siguranta sfarsitul trairii lui pe acest pamant va fi cu Dumnezeu. Pe mine ma incurajeaza sa cred aceasta si sa ma tin tare de promisiunea si rugaciunea Mantuitorului inainte de Ghetsimani, El s-a rugat pentru noi cei ce am primit Cuvantul lui astfel: Căci le-am dat cuvintele pe care Mi le-ai dat Tu. Ei le-au primit şi au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieşit şi au crezut că Tu M-ai trimis. Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru că sunt ai Tăi: ...Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, şi Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem şi Noi. Când eram cu ei în lume, îi păzeam Eu, în Numele Tău. Eu am păzit pe aceia pe care Mi i-ai dat; şi niciunul din ei n-a pierit, afară de fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.... Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău....Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.... Şi Mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor. Ioan 17 Aceasta este rugaciunea Domnului pentru cei care l-au acceptat pe El, a mijlocit atunci si astazi este Mijlocitorul ce se afla la Tatal si vorbeste pentru noi, datorita Llui avem garantata mila si dragostea lui Dumnezeu, si de asemenea datorita LUi  El a spus: V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.”  Daca am cazut si inca suntem in viata atunci sa nu uitam ca harul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa ne aduca pe noi la Tatal, dar El nu o va face fara acceptul nostru si statornicia noastra in a ramane i Harul Sau.

  daniela De daniela
  3 ani în urmă
  0 2
 • Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi,zice Domnul,ganduri de pace si nu de nenorocire,ca sa va dau un viitor si o nadejde. Ieremia 29:11 .Insa nadejdea aceasta nu inseala,pentru ca Dragostea Lui Dumnezeu a fost turnata in inimiile noastre prin Duhul Sfant.Romani 5:5 Un om plin de Duhul Sfant nu se indoieste de ceea ce D-zeu a spus.Are o nadejde care nu inseala.Cine se indoieste si nu este sigur de vesnicia lui cu siguranta nu este un om nascut din nou,un om care traieste prin Duhul...ci un om care traieste prin firea pamanteasca.

  Potop Lidia De Potop Lidia
  3 ani în urmă
  0 2
 • " In ziua judecatii in fata lui D-zeu statea un sofer de autobus iar in spatele acestui sofer era un pastor care isi astepta si el rindul la judecata. D-zeu a hotarit ca soferul de autobus sa fie lasat in Imparatia Lui. Vazind aceasta pastorul in inima lui isi zicea :


  - Daca acest sofer de autobus a intrat in imparatia lui D-zeu macar ca este un pacatos , un om care probabil ca nu a calcat pe la biserica de mult timp si un om care a facut tot felu de lucruri rele atunci inseamna ca eu ca si pastor voi fi tot un fel de " sef" in imparatia lui D-zeu.


  Si pastorul nostru era bucuros de ceea ce gindea si abia astepta sa vina rindul lui


  D-zeu s-a uitat la pastor si a zis :


  - Tu nu esti vrednic sa intri in Imparatia Mea ca urmare te voi azvirlii afara unde e plinsul si scrisnirea dintilor


  Auzind aceasta pastorul a inceput sa ceara explicatii lui D-zeu pt decizia Sa aratind cu degetul inspre soferul de autobus.


  D-zeu a zis :


  - Cind acest sofer de autobus conducea toti cei care se aflau in autobus se rugau ... cind tu predicai toti din biserica dormeau "


  Stiu ca e doar un banc o gluma pe acre am auzit-o in ziua nuntii mele dar are un simbure de adevar si mai mult de atit se poate ridica un semn de alarma in legatura cu programele noastre de la biserici .... aviz in special celor care tineti diferite programe la bisericile din care faceti parte.


  Ce am vrut sa subliniez cu acest banc?


  Faptul ca nu poti fi sigur daca vei fin in Imparatia Lui sau ba ... Lidia ai zis ca cine se indoieste  si nu este sigur de vesnicia lui nu este un om nascut din nou .... ti-am dat acele versete din matei 7 tocmai ca sa intelegi ca nu noi alegem cine si unde merge ci EL . noi suntem doar niste robi netrebnici care trebuie sa facem tot ce ni se cere ... daca e bine sau rau EL decide ...intelegi ?

  paul olar De paul olar
  3 ani în urmă
  1 2
 • Paul te rog sa citesti ceea ce a scris Daniele putin mai sus si sa vezi cui i se atribuie acele versete...suntem Robi netrebnici care trebuie sa ne facem datoria,si daca o facem pana la capat cu responsabilitate si ne sfarsim alergarea prin Duhul,Dumnezeu este credincios in ceea ce ne-a promis...

  Potop Lidia De Potop Lidia
  3 ani în urmă
  0 2
 • Nu stiu de ce mai continuati subiectul acesta...:)


  Am crezut ca s-a zis tot ce era de spus...:) Nu?:D


  Nu puteti stabili cine are dreptate, ci numai cine are mai multa dreptate...:)


  Credem, nu credem... Zicea cineva: Credem si ne ondoim de sute de ori pe ora, lucru ce pastreaza credinta vie...:)


  Spune un verset... Luca 13:9 POATE că de acum înainte va face rod; dacă nu, îl vei tăia.” De ce Isus aici nu promite salvarea garantata? Doar l-a sapat de jur imprejur si i-a pus gunoi la radacina... si totusi... Isus zice: poate... in caz ca nu, atunci il vei taia...


  Isus mereu isi face partea Lui, doar omul trebuie sa si-o faca si pe a sa... Ce altceva ar mai putea face D-zeu pentru om? A facut totul! Acum e randul omului sa faca totul...


  Sa raspunda la chemarea Lui, sa traiasca in ascultare de El si sa ramana astfel in El...


  De unde vine nesiguranta? Va spun eu de unde... din doctrina regenerarii... nu mai stii sigur ce inseamna nasterea din nou, cum o poti recunoaste, etc... si asta provoaca nesiguranta in privinta mantuirii...


  Ori, daca vreti sa intrati pe taramul liberului arbitru si predestinarii, s-a deschis o intreabare pe aceasta tema... va astept si acolo pe totii cei care v-ati implicat in a da raspunsuri pana acuma si nu numai, ci toti membrii...:D

  Alexandru De Alexandru
  3 ani în urmă
  0 1
 • Referitor la istorioara expusa de Paul Olar as dorii ca dupa ce o cititi sa va ganditi la urmatoarele versete:


  " Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi veţi fi judecaţi;


  " Aşadar, omule, oricine ai fi tu, care judeci pe altul, nu te poţi dezvinovăţi; căci prin faptul că judeci pe altul, te osândeşti singur; fiindcă tu, care judeci pe altul, faci aceleaşi lucruri. Ştim, în adevăr, că judecata lui Dumnezeu împotriva celor ce săvârşesc astfel de lucruri este potrivită cu adevărul. Rom 2:1,2


  " Ci credem că noi, ca şi ei, suntem mântuiţi prin harul Domnului Isus.” Fp 1: 11


  ".. şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;... Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre.Dar dacă nu iertaţi oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre." Mt. 6:12, 15


  " Fraţii mei, să nu ţineţi credinţa Domnului nostru Isus Hristos, Domnul slavei, căutând la faţa omului. Căci, de pildă, dacă intră în adunarea voastră un om cu un inel de aur şi cu o haină strălucitoare, şi intră şi un sărac îmbrăcat prost; şi voi puneţi ochii pe cel ce poartă haina strălucitoare şi-i ziceţi: „Tu şezi în locul acesta bun!”, şi apoi ziceţi săracului: „Tu stai acolo în picioare!” sau: „Şezi jos la picioarele mele!”Nu faceţi voi oare o deosebire în voi înşivă şi nu vă faceţi voi judecători cu gânduri rele? Ascultaţi, preaiubiţii mei fraţi: n-a ales Dumnezeu pe cei ce sunt săraci în ochii lumii acesteia, ca să-i facă bogaţi în credinţă şi moştenitori ai Împărăţiei pe care a făgăduit-o celor ce-L iubesc?..... Dacă împliniţi Legea împărătească, potrivit Scripturii: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”, bine faceţi. Dar, dacă aveţi în vedere faţa omului, faceţi un păcat şi sunteţi osândiţi de Lege ca nişte călcători de Lege....Să vorbiţi şi să lucraţi ca nişte oameni care au să fie judecaţi de o lege a slobozeniei, căci judecata este fără milă pentru cel ce n-a avut milă, dar mila biruie judecata.Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască? Iacov 2:14


  Gandindu-va la toate aceste versete in care Biblia ne invata in ce fel va fi judecata mai putem crede ca Dumnezeu ar fi arbitrar in hotararile sale, incalcand dreptatea omului?

  daniela De daniela
  3 ani în urmă
  0 1

Ajută la întreţinere

Suma: